Kristiansand i Sør-Norge

Hva har Kristiansand å tilby?

Norges femte største by, KristianKristiansand sand, ligger i fylket Vest-Agder sør i Norge. Byen er blant annet kjent for Dyreparken Kristiansand, iskremprodusenten Hennig-Olsen og fotballaget Start. Hva kan egentlig denne byen tilby, og hvorfor er den verdt å besøke?

Sommerby Kristiansand

Byen er kanskje først og fremst kjent som en «sommerby». Hvert år strømmer mange tusener til byen for å oppleve Dyreparken, musikkarrangementene som Punktfestivalen og Protestfestivalen og for å nyte den fantastiske skjærgården fra egen eller leid båt. Mellom Lillesand og Kristiansand finner hundrevis av øyer og holmer som skjermer mot havet, og innbyr til eventyr. I tillegg har byen flere museer som er verdt å besøke, og kan skilte med campingplasser i verdensklasse som ligger fint plassert ytterst i skjærgårder med strender, svaberg og lave holmer.

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand er en av severdighetene som trekker flest publikum, de fleste av disse familier med små barn. Som turistattraksjon er den kun slått av Holmenkollen i antall besøkende, som i 2013 nådde over 800 000. I Dyreparken har Thorbjørn Egners fantastiske verdener blitt virkeliggjort, og man kan ta med barn og voksne inn i Kardemomme By og Hakkebakkeskogen – til stor begeistring særlig for de små. Man kan også besøke Kaptein Sabeltann og mannskapet hans, ta en dukkert i badeland, og ikke minst besøke de mange dyrene som bor i Dyreparken. Her er både løve og tiger, apekatter, slanger og neshorn.

Utdannelse

Vurderer du å flytte sørover for å studere? Da er ikke Kristiansand et dårlig valg – her ligger nemlig Universitetet i Agder (UiA), som tilbyr utdanning på flere nivå i mange ulike fagfelt. Universitetet ble opprettet i 2007, og er basert på Høgskolen i Agder, som ble dannet i 1994 da seks tidligere høgskoler innen forskjellige fagfelt ble slått sammen. UiA har i dag ca. 10.000 studenter som kommer fra alle deler av Norge.